Suomenlampaat

Tilamme ensimmäiset suomenlammasuuhet saapuivat Isokummun lammastilalta syksyllä 2012. Lammasta tuotamme nykyisin oman suoramyynnin tarpeisiin. Uuhien määrä pyöriin 25 eläimen ympärillä ja kokonaislammasmäärä vaihtelee 50-90 lampaan välillä. Suurin osa uuhistamme karitsoi keväisin ja pieni ryhmä loppukesällä / syksyllä.

 

Kaikki lampaat laiduntavat kesäisin erilaisia kohteita niin Jalasjärvellä kuin lähikunnissa. Talvet lampaat viettävät kylmälampolassa n. 10-20 eläimen ryhmissä.

 

Lampaidemme pääasiallinen ravinto on kesällä laidun, talvella säilörehu, kuivaheinä ja eläinryhmästä riippuen oman pellon kaurat ja herneet. Kivennäiset ja vitamiinit kuuluvat puhtaan juomaveden ohella perusruokavalioon. Jouluna herkutellaan lehtikerpuilla.

 

Osa syntyvistä uuhikaristoista jää omaan uudistukseen. Käytämme astutuskaudella kahta eri siitospässiä, joiden sukujuuret menevät jalostuslampoloihin.

 

Lähes kaikki meiltä myytävä lampaanliha on karitsanlihaa. Karitsanlihaksi voi kutsua lihaa, joka on peräisin alle 12kk ikäisestä lampaasta.

Tuotteemme

Löydät meiltä monipuolisia maatilamme tuotteita, alla näet tuoteluettelomme. Varmista ennen myymälään tuloasi kuitenkin puhelimitse tuotteiden saatavuus!

Tee tilaus

Laatu lihaa läheltä sinua. Lakeuden Highland on etelä-pohjalainen ylämaankarjan kasvattaja ja pihvilihatuotteiden suoramyyjä.