Siitossonnit

Siitossonneja on tilallamme käytössä pääsääntöisesti kaksi. Tämä mahdollistaa sonnien tyttärien jättämisen omiksi emoiksi. Lisäksi käytämme keinosiemennystä muutamalla emolla vuosittain. Esittelemme lyhyesti sekä nykyiset että entiset siitossonnit sekä käyttämämme keinosiemennyssonnit.

Nykyiset siitossonnimme:

Cairbre Ruadh of Ranna-Villa

synt. 2010, Saarenmaa
isä: Fergus Ruadh 2nd of Knockendon
emä: Pienikankaan Äyri
”Kalle” aloitti pääsiitossonninamme 2012. Kallen rauhallinen luonne, syvärunko, lihaksikas takaosa ja kaunis rotutyypillinen pää ovat tämän sonnin tavaramerkkejä. Kallen tyttäriä on omassa karjassamme emoina. Kallen oma väri on brindle, joten jälkeläisissä löytyy niin mustia, punaisia kuin brindlejä.

Lawrence of Brunnila

synt. 2013
isä:
emä:
Lawrence saapui karjaamme kesälle 2016, kun oli aika vaihtaa toinen siitossonneistamme. Astumiskokemusta ja jälkeläisnäyttöä löytyi ja syvä runko sekä lihaksikas takaosa vaikuttavat periytyvän hyvin. Nuorelle sonnille tyypillisesti Lawrence on vielä hyvin energinen ja jakelee kesällä aidan yli neuvoja Kallellekin. Lawrencen ensimmäisissä jälkeläisissä syntyi meille valkoinen highlandvasikka. Tämän sonnin takana löytyykin keltaista väriperimää.

Edelliset siitossonnimme:

Hawk Junior of Yli-Kuha

synt. 2010
Isä:
Emä: Ääretön
Komea, raamikas ja lihaksikas sonni. Vasikkana ihailtiin runkoa ja kasvua ja kukas sieltä sukupuusta sitten löytyikään. ei. Hawk af Kristina. Pikkuhaukka jätti sekä karjaamme että muille tiloille useita tyttäriä. Sukulaisia alkoi olla karjassa jo niin monta, että oli aika vaihtaa sonnia ja pikkuhaukka muutti uudelle tilalle.

Ivan of Lakeus

synt. 2011
isä: Hawk af Kristina
emä: Tahlia av Myrö
Haukan ja Tahlian jälkeläiset kasvoivat poikkeuksellisen hyvin. Isoveljen teuraspaino 528kg. Ivanista jäi omaan karjaamme muutamia hyväkasvuisia tyttäriä.

Jock of Lakeus

synt.
isä: Coinneach 3rd of Killochries (ks- sonni)
emä: Edelsweiss of Lakeus
Tämä sonni on omia kasvattejamme, joka oli ensin vuokralla ja muutti sen jälkeen uudelle tilalle siitossonniksi.

Buster of Kangasmäki

synt. 2006
isä:
emä:
Buster muutti meille 2008 ensin harjoittelemaan muutamalla emolla. Busterin luonne oli vailla vertaansa. Näin läpikotaisin rauhallista sonnia tuskin meille toista sattuu. Rauhallinen, raamikas, suoraselkäinen sonni, joka oli kuitenkin pilke silmäkulmassa aina mukana seuraamassa selän takana mitä puuhataan. Rakennearvostelussa moitteita ei tullut mistään ja sonni omaasi erittäin harmoonisen kokonaisuuden ja hyvin pitkän rungon. Busterin omat kasvutulokset: 39, 202, 336 kg. Buster muutti meiltä uudelle tilalle 2013.

Hawk af Kristina

synt. 2001
isä: Danny af Kristina
emä: Hamma
Grand Old Man. Hawk (= Haukka) oli rauhallinen ja leppoisa sonni. Rakennearvostelussa erityiskiitosta sai Haukan takapään lihakkuus sekä syvä runko. Vasikat ovat lähes poikkeuksetta olleet hyvä kasvuisia ja perineet isänsä lihakkuuden. Ikä alkoi kuitenkin jo vanhaa herraa painaa ja Haukan siitossonnin ura päättyi kesään 2010. Viimeiset vasikat syntyivät keväällä 2011.  Tyttäriä on emoina omassa karjassamme muutamia. Haukan omat kasvutulokset: 36, 253, 302 kg, tp 484 kg.

 

Haukan jalostusindeksi vuoden 2012 ensimmäisessä indeksilaskennassa oli + 31. Haukan poikien indeksit vaihtelevat +15 ja +28 välillä ja tyttärien indeksit välillä +8 ja +31.

 

Haukan vasikoita palkittiin Emolehmäpäivillä helmikuussa 2012 kokonaisjalostusarvojen perusteella kaikkiaan 5 kpl. Sonnien sarjassa Haukan pojat ottivat sijoitukset 1., 3. ja 4. Lehmien sarjassa tyttärien sijoitukset olivat 1. ja 3.

 

Meillä kasvaneiden Haukan poikien teuraspainot ovat olleet 3-3,5 vuoden iässä 400-435 kg. Isänsä teuraspainossa löi Attila, jonka teuraspaino 3 v ja 10 kk oli 528 kg. Nämä tulokset ovat olleet saavutettavissa perimän ohella hyvällä säilörehuruokinnalla, jota pojille on ollut tarjolla niin paljon kuin ovat halunneet syödä.

Keinosiemennyssonnit 2009->

Arkle of Ousdale

synt. 1991
isä: Uilleam Seumas of Burnside
emä: Bell of Ousdale

Uallach Dubh 6th of Pollok

synt. 2008
isä: Uallach Dubh 4th of Pollok
emä: SIUSAN RUADH 45TH OF POLLOK

JAMES BEUSACH OF AN SIDHEAN

synt. 2007
isä: James Beusach of Shenavallie
emä: Bac Mor of An Sidhean

Coinneach 3rd of Killochries

synt.
isä:
emä:

Black Prince 2nd of Rigg

synt. 1991
isä: Lasgaire Dubh of Millerston
emä: Una 3rd of Millerston

Tuotteemme

Löydät meiltä monipuolisia maatilamme tuotteita, alla näet tuoteluettelomme. Varmista ennen myymälään tuloasi kuitenkin puhelimitse tuotteiden saatavuus!

Tee tilaus

Laatu lihaa läheltä sinua. Lakeuden Highland on etelä-pohjalainen ylämaankarjan kasvattaja ja pihvilihatuotteiden suoramyyjä.