Osta Tilalta – Lähiruokapäiva la 10.9 klo 11-17

Osta Tilalta – Lähiruokapäiva la 10.9 klo 11-17

Jo seitsemännen kerran olemme mukana Lähiruoka/Osta Tilalta päivässä. Nyt syksyllä tilamme viettää kahta merkkipaalua: 15 vuotta highlandnautojen ja 10 vuotta lampaiden kasvatusta takana.
Tapahtumapäivässä myynnissä omista tuotteistamme highlandnaudan-ja lampaanlihaa. Raakalihat ja makkarat pakasteena (varaa kylmälaukku mukaan) ja joitain lihajalosteita tuoreena sekä lisäksi lihasäilykkeitä ja kuivalihaa.
Myyntiin tulee muutamia kesätuotteiden poistokasseja. Tilan merkkipaalujen kunniaksi laitetaan osaa naudanlihatuotteista tarjoukseen -15 % ja lammastuotteista osaa -10 % tarjoukseen.
Tyttäremme 11v pitää jälleen omaa kauppaansa, jonka aloitti 5-vuotiaana näiden tapahtumien yhteydessä.
Emma leipoo jälleen mm. marjapiirakkaa, keksejä ja kuppikakkuja sekä myy tilamme keittiötarhan tuotteita sen mukaan mitä satoa on valmiina. Myynnissä myös maatilaleluja.
Muita lähialueen tuotteita tulossa mm.
Sutelan Mylly (jauhot, ryynit, hiutaleet, suurimot)
Peltoperän Luomu (tuore ja kuiva yrtit, lehtikaali, suolasienet, kuivatut sienet, naurisleipä, saaristolaisleipä, pulla, leikkokukat)
Ahokkaan Luomu (porkkana, punajuuri, nauris ja mahdollisesti lanttu)
Joutsenjärven tila (luomu perunaa)
Tuohiston tila (kananmunat)
Ylimartimon juustola (leipäjuusto, salaattikuutiojuusto, jogurtti)
Katilan tila (valkosipulit)
Sokerileipurin Kakkukeidas (mm. ruisleipä, macaronsit, sämpylät, marengit)
Voihan Vuohi (vuohijuustot ja jäätelöt)
Sipulia
lista päivittyy kun tuotteita varmistuu lisää.
Osa myyntiin tulevista tuotteista varmistuu lähempänä.
Päivän aikana mahdollista nauttia meillä highlandlihakeittoa tai lammaskaalikeittoa sekä piirakkakahvit.
Nautoja nähtävillä laitumella. Highlandvasikoiden lisäksi meillä laiduntaa ensimmäiset galloway-highland risteytysvasikat, joiden värityksen vuoksi ne ovat saaneet lempinimekseen oreokeksit. Lampaita näkee tienvarressa laitumella sekä tuomme pihapiiriin muutamia syyskartsoja emonsa kanssa.
Etukäteen voit osallistua fb sivullamme Lakeuden Highland 100e highlandlihatuotekassin arvontaan (pakasteita). Arvonta-aika päättyy 8.9. klo 8.00. ja palkinto on noudettava Osta Tilalta päivänä tilaltamme.
Kun tänä syksynä tilallamme saavutetaan kaksi merkkipaalua, laitetaan itse tapahtumapäivänä pystyyn vielä toinen arvonta, johon voi osallistua vain paikan päällä.
Varaa mukaan kylmälaukku pakasteita varten ja käteistä. Meidän omien tuotteiden kohdalla käy myös korttimaksu, mutta osa muista myyjistä toimii vain käteisellä.
Lämpimästi Tervetuloa!
Kirsi ja Arto Huhtala, Lakeuden Highland
Osoite: Perälänmäentie 209, Luopajärvi
Olemme avoinna klo 11-17